Klamboe, snel van de muggen af

Wil je zo snel mogelijk af te komen van het gezoem in je kamer en de muggenbulten op je benen? In dat geval is het aanschaffen van een klamboe of hor geen slecht idee! We helpen je graag met het bespreken van alle voor- en nadelen.


Voor- en nadelen van een klamboe

Ben je stiekem verliefd geworden op hoe een klamboe eruitziet en twijfel je om er een te kopen? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Benieuwd naar de voordelen van een klamboe? Lees verder!

Een klamboe van Weids Wonen en Slapen zorgt ervoor dat je slaap niet wordt verstoord. Dit product beschermt je niet alleen tegen gezoem in je oren, maar ook tegen talloze muggenbeten.

Dit item geeft een uitnodigende en gezellige uitstraling aan je slaapkamer. Of het nu hartje zomer is of niet, een klamboe is een geweldige toevoeging aan je slaapkamer!

Je kunt een klamboe volledig naar jouw behoeften kiezen. Wil je een klamboe voor een eenpersoons- of tweepersoonsbed? Ben je geïnteresseerd in een specifieke vorm en kleur? Of zoek je een bepaald materiaal? Je kunt eenvoudig een klamboe samenstellen die aan al jouw wensen voldoet.

Een klamboe is relatief goedkoop. Aangezien je dit item kunt aanpassen, heb je ook controle over de prijs. Zo kun je bijvoorbeeld al een klamboe kopen in onze winkel voor slechts €59!


Nadelen

Na het lezen van alle voordelen zou je bijna niet aan nadelen denken. We hebben wat tijd genomen om grondig te zoeken en het is de moeite waard om deze punten in gedachten te houden.

Je hebt meerdere haken in je slaapkamer nodig om je klamboe op te hangen. Het is dus essentieel dat dit mogelijk is in je slaapkamer. Geen probleem, toch? Daarnaast is het ook de moeite waard om op te merken dat je daarna haken (of in ieder geval gaten) in je kamer hebt.

De maat van je klamboe is van groot belang! Het item moet immers mooi om je bed passen. Anders kunnen de insecten nog steeds onder de klamboe komen en dat wil je uiteraard vermijden.

Voor- en nadelen van een hor

Geef je de voorkeur aan een hor? Ook hier zijn verschillende voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden. Hier delen we onze bevindingen over waar je aan moet denken!


Voordelen

Een hor is misschien niet echt een eyecatcher, maar het heeft veel voordelen.

Een van de voordelen van een hor is dat dit item je hele deur of raam beschermt tegen zowel kruipende als vliegende insecten. Dit maakt het ideaal om op elk moment van de dag of nacht je deur of raam te openen.

Er zijn verschillende soorten hordeuren om uit te kiezen. Je kunt kiezen uit een lamellenhor, een traditionele hor of een (duo) plisséhor. Een lamellenhor heeft ongeveer 4 tot 5 lamellen die met elkaar verbonden zijn. Meestal gebeurt dit met behulp van magnetische strips. Hierdoor kun je gemakkelijk in- en uitlopen zonder je handen te gebruiken. Handig als je met volle handen naar buiten gaat! De lamellenhor keert daarna direct terug naar zijn positie. We kennen allemaal de traditionele hordeur; je monteert het op je buitendeur en opent het op dezelfde manier als een normale deur. En tot slot; de plisséhor. Dit type is momenteel erg populair. Het is een opvouwbaar systeem, waardoor het gemakkelijk is om in en uit te stappen. De plisséhor kan op elk moment vastgezet worden, zodat je zelf de gewenste positie kunt kiezen. Een ander groot voordeel is dat dit type hor zelfs zonwerend is!


Nadelen

Ben je geïnteresseerd in een hor voor het raam van je slaapkamer of de buitendeur? Houd deze punten dan in gedachten.

Hordeuren kunnen voor elke deur worden geïnstalleerd, maar dit kan ook gevolgen hebben. Vooral als je huisdieren hebt! Het niet op tijd kunnen zien van de hordeur kan ertoe leiden dat deze viervoetige metgezellen ernstige schade veroorzaken.


Met een hor op je ramen en deuren komt er veel minder licht binnen en ook je uitzicht naar buiten wordt beperkt.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten horren, maar helaas kunnen daar vaak ook enkele nadelen aan verbonden zijn. Zo biedt een lamellenhor geen volledige bescherming tegen kruipende insecten en zijn de andere modellen erg kwetsbaar. Bovendien moet je rekening houden met je ramen en deuren waarvoor je geen hor hebt geïnstalleerd. Heb je per ongeluk een raam zonder hor geopend? Dan komen de muggen gewoon naar binnen!